Ravintolan aukioloajat 26.5.2020 alkaen

ti - la 11.00 - 22.20

su - (ma) 11.00 - 18.20

Keittiön aukioloajat

ti - la 12.00 - 21.30

su - (ma) 11.00 - 17.30

Olemme auki heinäkuussa myös maanantaisin. Muutokset mahdollisia, mm. tapahtumapäivinä.

Laivaliikenne

Laukontorin satamasta

ti - su tasatunnein klo 10 alkaen.

Heinäkuussa myös maanantaisin.

Laivaliput:

Katso aikataulut ja osta liput Hopealinjojen verkkokaupasta >

Pöytävaraukset

010 422 5666

varaukset@ravintolaviikinsaari.fi

AJALLA 1.9.2019-26.5.2020 asiakaspalvelu@hopealinja.fi

010 422 5600

Yritystilaisuudet ja juhlat

010 422 5699

myyntipalvelu@hopealinjat.fi

Tampereen vanhin ravintola

Paikallisten makujen aatelia jo vuodesta 1866

Tampereen vanhin ravintola

Leipuri- ja kondiittorimestari Carl Gustaf Malakias Tallqvist perusti Viikinsaareen ulkoilmaravintolan vuonna 1866. Omakseen hän osti Viikinsaaren sekä viereisen Lehtisaaren, alkuperäiseltä nimeltään Kaidesaaret, Viikin kartanon isännältä Carl Gustaf Brakelilta vuonna 1881. Nykyisen pitsihuvilan paikalle rakennettiin Tampereen ensimmäisen kesäravintolan vuonna 1886.

 

Alkuperäinen ravintolarakennus tuhoutui vuonna1895 tulipalossa, kuten myös seuraava rakennus vuonna 1900. Kuitenkin vielä samana vuonna pystytettiin tilalle kaupunginarkkitehti Lambert Pettersonin suunnittelema pitsihuvila, joka toimii vielä tänäkin päivänä Tampereen ainoana ja oikeana kesäravintola lähes alkuperäisessä asussaan.​

Tarjoilut ja tilat arkeen ja juhlaan​​

Tarjoilemme järvi- ja saaristomaisemiin sopivaa konstailematonta suomalaista ruokaa pitkällä historialla ja modernilla otteella. Panostamme kotimaisiin raaka-aineisiin, paikallisten tuottajien tuotteisiin ja Viikinsaaren omaan yrttitarhaan.

Tarjoilla on ensiluokkainen Ala Carte sekä tyylikäs ja ruokaisa viikonloppubrunssi. Rennompaan menoon ja auringonpaisteeseen olemme suunnitelleet terassimenun.

 

Ravintola palvelee myös Viikinsaaren kesäteatterin katsojia sekä väliajalla että ennen ja jälkeen teatterinäytöksen. Teatteriryhmille ja yksityistilaisuuksiin saatavilla erityiset tilausmenut. Ravintola Viikinsaaressa järjestät onnistuneet juhlat, yritystilaisuudet, kesäpäivät ja häät.

Tekijät - keitä olemme​?

Ravintolatoimenjohtaja chef Anette Mellinin löydät Laukontorin toimistolta, ravintolan keittiöstä, luonnon helmasta keräämässä yrttejä, vaalimassa kasvimaitaan tai höpöttämästä asiakkaiden kanssa.

 

Anette vastaa keittiön toiminnasta ja ruokatuotteen kehittämisestä yhdessä keittiömestari Olli Piiraisen kanssa. Sommelier Nea Sovelius on ravintolan salin sielu. Hän vastaa asiakaspalvelusta ja etsii huolella ruokaan kuin ruokaan sopivat viinit.

Anetten, Nean ja Ollin lisäksi sinua palvelee 20 ravintola-alan iloista ammattilaista.

Tervetuloa Ravintola Viikinsaareen!