top of page

Tampereen vanhin ravintola

Paikallisten makujen aatelia jo vuodesta 1866

 Varaa pöytä:
050 352 5505
varaukset@ravintolaviikinsaari.fi

Tampereen vanhin ravintola

Leipuri- ja kondiittorimestari Carl Gustaf Malakias Tallqvist perusti Viikinsaareen ulkoilmaravintolan vuonna 1866. Omakseen hän osti Viikinsaaren sekä viereisen Lehtisaaren, alkuperäiseltä nimeltään Kaidesaaret, Viikin kartanon isännältä Carl Gustaf Brakelilta vuonna 1881. Nykyisen pitsihuvilan paikalle rakennettiin Tampereen ensimmäinen kesäravintola vuonna 1886.

 

Alkuperäinen ravintolarakennus tuhoutui vuonna 1895 tulipalossa, kuten myös seuraava rakennus vuonna 1900. Kuitenkin vielä samana vuonna pystytettiin tilalle kaupunginarkkitehti Lambert Pettersonin suunnittelema pitsihuvila, joka toimii vielä tänäkin päivänä Tampereen ainoana ja oikeana kesäravintola lähes alkuperäisessä asussaan.​

Tarjoilut ja tilat arkeen ja juhlaan​​

Tarjoilemme järvi- ja saaristomaisemiin sopivaa konstailematonta kotimaista ruokaa pitkällä historialla ja modernilla otteella. Panostamme kotimaisiin raaka-aineisiin ja hyödynnämme Viikinsaaren oman yrttitarhan antimia.

Tarjolla on tyylikäs, mutta rento à la carte-lista päivittäin keittiön aukioloaikojen puitteissa sekä suosittu ja ruokaisa viikonloppubrunssi lauantaisin ja sunnuntaisin.

Ravintola Viikinsaaressa järjestät onnistuneet juhlat, yritystilaisuudet, kesäpäivät ja häät. Olethan yhteydessä myyntipalveluumme juhlien järjestämisestä.

ravintolaviikins_01.jpg
ravintolaviikins_02.jpg
bottom of page