Tampereen vanhin ravintola

Paikallisten makujen aatelia jo vuodesta 1866

 Varaa pöytä:
010 422 5666

varaukset@ravintolaviikinsaari.fi

Tampereen vanhin ravintola

Leipuri- ja kondiittorimestari Carl Gustaf Malakias Tallqvist perusti Viikinsaareen ulkoilmaravintolan vuonna 1866. Omakseen hän osti Viikinsaaren sekä viereisen Lehtisaaren, alkuperäiseltä nimeltään Kaidesaaret, Viikin kartanon isännältä Carl Gustaf Brakelilta vuonna 1881. Nykyisen pitsihuvilan paikalle rakennettiin Tampereen ensimmäisen kesäravintolan vuonna 1886.

 

Alkuperäinen ravintolarakennus tuhoutui vuonna1895 tulipalossa, kuten myös seuraava rakennus vuonna 1900. Kuitenkin vielä samana vuonna pystytettiin tilalle kaupunginarkkitehti Lambert Pettersonin suunnittelema pitsihuvila, joka toimii vielä tänäkin päivänä Tampereen ainoana ja oikeana kesäravintola lähes alkuperäisessä asussaan.​

Tarjoilut ja tilat arkeen ja juhlaan​​

Tarjoilemme järvi- ja saaristomaisemiin sopivaa konstailematonta suomalaista ruokaa pitkällä historialla ja modernilla otteella. Panostamme kotimaisiin raaka-aineisiin, paikallisten tuottajien tuotteisiin ja Viikinsaaren omaan yrttitarhaan.

Tarjoilla on ensiluokkainen Ala Carte sekä tyylikäs ja ruokaisa viikonloppubrunssi. Rennompaan menoon ja auringonpaisteeseen olemme suunnitelleet terassimenun.

 

Ravintola palvelee myös Viikinsaaren kesäteatterin katsojia sekä väliajalla että ennen ja jälkeen teatterinäytöksen. Teatteriryhmille ja yksityistilaisuuksiin saatavilla erityiset tilausmenut. Ravintola Viikinsaaressa järjestät onnistuneet juhlat, yritystilaisuudet, kesäpäivät ja häät.

Heli.jpg
Tekijät - keitä olemme​?

Ravintola Viikinsaaren ravintolapäällikkö Heli Rantalan vastaa keittiömme ruuan ja palvelun laadusta. Helin lisäksi sinua palvelee

20 ravintola-alan iloista ammattilaista.

Tervetuloa Ravintola Viikinsaareen!

RV-ryhmä.jpg